Har DU KONTROLL ÖVER SINNET, ELLER KONTROLLERAR SINNET DIG? VILL DU LÄRA DIG ATT TÄMJA DITT SINNE?

gå en kurs!

 

Hälsa Rakt Igenom

erbjuder kurser i MediYoga bl.a.

för stresslindring och balans.

 

Anmäl dig till Medicinsk Yogakurs och bli en mer harmonisk och balanserad människa både i sinne, kropp och själ. Våga vidga dina vyer och prova något du kanske aldrig har provat förut. Du har inget att förlora och allt att vinna!

 

Vi kör även kurser för företag!

Vad är MediYoga?

 

Det är en svenskutvecklad yogaform framtaget vid MediYoga Institutet i Stockholm, baserad på en kombination av mångtusenårig yogatradition, erfarenheter från modern svensk forskning på våra främsta forskningsinstitutioner och storskalig verksamhet på hundratals svenska arbetsplatser sedan mitten på 1990-talet.

 

MediYoga är väl utprövad, den används idag på mer än 115 sjukhus och vårdcentraler i Sverige och Norge, bl.a till patienter med förmaks-flimmer och hjärtsvikt, högt blodtryck, cancer, inom psykiatrin, vid ångest och depression, mot sömnsvårigheter och andra olika stressrelaterade problem, vid ätstörningar, inom geriatriken, den palliativa vården och vid olika former av smärtproblematik.

Unik yogaform!

 

MediYoga passar alla, inga förkunskaper krävs. Det som gör MediYoga unikt är att den är utvecklad för att vara mer terapeutisk yogaform. Samtliga MediYoga instruktörer och terapeuter har grundläggande medicinsk kunskap.

 

Jag vill med mina kurser i MediYoga sprida den kunskap om yoga och meditation som jag själv har blivit hjälpt med efter min utbrändhet. Detta är en väg mot hälsa och välmående  som skapar balans i ditt inre. MediYoga verkar som medicin, terapi och är rehabiliterande.

 

Yogan utförs både liggande och att sittandes på golvet, och kan även utföras på en stol.

Mediyoga - Bas

Detta är en kurs för dig med mediayogas mest grundläggande pass. Du väljer själv om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol.

 

Vi går igenom tre baspass och 3 meditationer ( Mediyogas startpaket.) Dessa har testats i svensk forskning,där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest.

 

Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Mediyoga - Mjuk

Denna kursen passar dig som har gått Mediyoga bas innan eller har annan erfarenhet av Mediyoga.

Kursen blandar mjuka fortsättningspass och Mediyogas Startpaket.

 

Du väjer själv ifall du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol.

Dessa pass har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest.

 

Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

 

Mediyoga - Medel

Detta är en kurs som kombinerar Mediyogas baspass ( Start paket 1-3) med fler varierande fortsättningspass ( Mjuk 1-4 och Medel 1-4 )

Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa logiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

 

Mediyoga - Intensiv / Medel

En kurs för er som har tidigare erfarenheter utav Mediyoga och vill ha lite mer intensivare och energi fyllda pass.

 

Denna kursen kommer vi blanda Mediyogans fortsättnings pass som är Medel svåra till mer Intensivare pass.

 

Passar för dig som är mer erfaren Yogi / Yogini.

 

Mediyoga - Stress

Kursen är för dig som behöver skapa utrymme för dig själv i din vardag, upplever förhöjd stressnivå.

I denna klass är fokus på djupverkande, läkande Mediyoga som alla kan göra. Du får andrum i vardagen som är viktigt för att balansera ditt hormonsystem, att släppa gasen och bromsa in ett tag. Stress är en påverkande aspekt i det flesta sjukdomstillstånd där svensk forskning har visat att Mediyoga har en påtaglig medicinsk effekt.

Inga förkunskaper krävs.

Mediyoga - för Stela MÄN

Denna kurs är för dig med Mediyogas mest grundläggande pass.

Du väljer själv om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol.

Vi går igenom tre baspass och tre meditationer (Mediyogans startpaket).

Dessa har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest.

 

Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

 

Instruktör: Per Torell / Ann-Loou Torell

Mediyoga - Stress & Utmattning, Rehab Steg 1

Detta är en kurs för dig som är utsatt för påtaglig stress och eller är utbränd (har utmattningssyndrom)

Kursen är till för både nybörjare eller har tidigare erfarenhet utav Mediyoga.

Rehab gruppen ger ett tydligare individuellt bemötande i en mindre grupp. Du får konkreta verktyg, tips, råd, fakta, yogaövningar och meditationer.

Mellan kurstillfällena arbetar du på egen hand med ett specifikt yogaprogram, vilket hjälper dig på vägen tillbaka till kraft, glädje och balans.

 

Det ingår två cd skivor med guidade yogapass och tillhörande meditationer samt en 90- tidig handbok till ett sammanlagt värde av 680kr.

Mediyoga - Stress & Utmattning, Rehab Steg 2

En påbyggnad för dig som gått Stress- utmattning steg 1.

Du får förståelse för hur din energi fungerar, hur den försvinner och vad du kan göra för att behålla den och fylla på.

Yoga passen vi gör är lite mer intensiva och något längre än i steg 1, då syftet är att bygga upp din energi igen men det är fortfarande yoga på dina villkor.

 

Det ingår två cd skivor med guidade yogapass och tillhörande meditationer samt en 90- tidig handbok till ett sammanlagt värde av 680kr.

Mediyoga - Lunch pass
+ lunch från Holy greens / Ginger hälsobar

Varmt välkommen till ett lite kortare yogapass (45 min)som passar perfekt att hinna med på sin lunch.

Passen som vi gör är Mediyoga´s mjuka fortsättningspass blandat med startpaketen och alla pass passar alla, även dig som aldrig yogas innan. Du väljer själv ifall du vill ligga på en yoga matta eller sitta på en stol under din yoga.

 

Lunchen från Holy Green får du efter passet och du kan välja att äta den i studion eller ta med den.

Priset på denna bokning är ink lunchen (95kr)

Respektera att avbokning 24 timmar innan annars debiterats fullt pris via faktura, som no-show.

Går även att bara köra Yoga, då är priset 150kr per pass, Lunch på 95 kr tillkommer, skriv i kommentars fältet att det enbart är yoga.

 

Dessa pass betalas på plats med swich eller kort.

OBS !!! Bokning av lunch måste ske innan kl. 18.00 söndagen innan passet på måndagen så beställning av lunch kan göras.

 

Enskild MediYoga

Enskild Session i Mediyoga
ink material

Mediyoga är med sitt holistiska synsätt på människan en kraftfull, djupverkande metod för att skapa och återskapa hälsa på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt.

 

En Enskild session innebär att du berättar om dina specifika besvär, du får en sammanställning av hur yogan ser på detta, ett träningsprogram anpassat efter dina behov samt ett uppföljningssamtal, ett återbesök 4-6 veckor senare.

 

I en session ingår en längre samtalsdel, genomgång av ditt yogaprogram samt guidning via cd, samt ett uppföljningssamtal per telefon ca 4 veckor efter första mötet.

Walk & Talk, Coach samtal

Har du fastnat i gamla mönster och känner att du ej finner en väg ut.

Kanske är du också en av alla som upplever skuld och oduglighet då du inte "gör någonting" oavsett om du gör saker hela tiden eller ej.

Drivs du utav en inre prestationsdemon, kanske pga av du som liten endast blev bekräftad och erkänd för dina prestationer och ej som din person.

 

Jag har själv varit en "bekräftelse knarkare".

Min livskris blev min största välsignelse .

För den som har modet att stanna upp och möta sitt mörker är belöningen stor.

 

Behöver du stöd då det gäller att se vilka präglingar som hindrar dig från närvaro och balans?

 

Denna Walk & Talk är ett coach samtal under en promenad i Pålsjö skog.

Men det går även bra att välja samtalet i Lund på Lunds familjekiropraktik eller i Helsingborg

 

 

©Hälsa Rakt Igenom